Klimmen voor de restauratie aan de Sint-Jan

De Avontuurlijke Klim

Hoe betrekken we inwoners en bezoekers bij de opgave om de Sint-Jan nu en in de toekomst in ere te houden en zoveel mogelijk donatiegeld voor de restauratie op te halen? Door gebruik te maken van de huidige restauratiewerkzaamheden die de gelegenheid bieden op de Sint-Jan te beklimmen, leren bezoekers ‘onze ouwe Sint-Jan’ (nog beter) kennen en zorgen we voor een once in a lifetime experience!

Opdrachtgever | Stichting Nationaal Monument Sint-Jan

Type project | Fondsenwervend event

Jaar | 2023

Onze ouwe Sint-Jan. En oud is ze. In 2022 bestond De Kathedrale Basiliek van Sint-Jan Evangelist, gewoonlijk aangeduid als de Sint-Janskathedraal, maar liefst 800 jaar. Een mooi moment om na te denken over de toekomst van deze iconische landmark en deze ook voor de komende jaren veilig te stellen. Aan Artishock de vraag om een fondsenwervend concept te bedenken.

Vraag

Antwoord

De Avontuurlijke Klim is het antwoord! Lopend naar het eerste bordes, over de nok van het dak en rondom de Vieringtoren. Samen met een gids die alle verhalen kent rondom de kathedraal. Een unieke ervaring op bijna 50 meter hoogte! Nu de leien op het dak worden vervangen biedt de steiger- en wandelconstructie een unieke gelegenheid voor een dergelijke ervaring, een die in geen 100 jaar meer mogelijk zal zijn. De detaillering van de Sint-Jan is nu van dichtbij te bekijken, maar ook het adembenemende uitzicht op ‘s-Hertogenbosch en omgeving als je je eenmaal omdraait. De Avontuurlijke Klim realiseren we samen met Stichting Nationaal Monument Sint-Jan, Nico de Bont, de Blauwe Engelen en Kring Vrienden ‘s-Hertogenbosch. Sponsors maken de unieke wandeling op de Sint-Jan mogelijk. De opbrengsten uit onder andere de kaartverkoop van De Avontuurlijke Klim komen ten goede aan de doorlopend noodzakelijke restauratiewerkzaamheden om de eeuwenoude tradities te behouden. Om het grote publiek ook in de toekomst te verrassen en verwonderen.
Video afspelen

Community event

WinTU/er Village

Technische Universiteit Eindhoven

Beurs

Zorg & ICT beurs

PinkRoccade Healthcare

Talkshow

Brabant Solar Day Online

Provincie Noord-Brabant

Campagne

Planten Peepshow & Peptalk

Plantum

Festival

Festival Groei

Driessen Groep

Product lancering

Onthulling van het Combat Support Ship

Marin

Campagne

Kleine Zaden, Grote Daden

Plantum

Fondsenwervend event

Villa Pardoes Winterrun

Villa Pardoes

Talkshow

Aandacht voor Elkaar

Rijksoverheid

Product lancering

HP Elite Dragonfly

HP