Kleine Zaden, Grote Daden

Fascination of Plants Day

Welke rol kunnen kleine zaadjes spelen in de grote maatschappelijke vraagstukken van nu? Voor Plantum, de branchevereniging voor bedrijven uit de sector veredeling, vermeerdering en opkweek van zaden en jonge planten, bedachten we n.a.v. Fascination of Plants Day een manier om zowel online als offline aandacht te genereren voor de sector.

Opdrachtgever | Plantum

Type project | Campagne

Jaar | 2022

De internationale Fascination of Plants Day is een initiatief van de European Plant Science Organisation (EPSO). In meer dan 40 landen wordt rondom deze dag jaarlijks aandacht gevraagd voor het belang van planten en zaden voor de maatschappij. Plantum is initiatiefnemer van deze dag en vroeg om een mooie activatie die bijdraagt aan het bewustzijn van het belang van planten en zaden voor de maatschappij en het ecosysteem.

Vraag

Antwoord

We bedachten ‘Kleine Zaden, Grote Daden’. Met prikkelende teksten refererend naar grote maatschappelijke thema’s nodigden we passanten in het Bossche Broek en politici in ’s-Hertogenbosch uit om een kijkje te nemen door de microscoop. Welke rol kunnen kleine zaadjes spelen in de grote maatschappelijke vraagstukken van nu? Biologe Charlotte Nederpel legde het uit! We monteerden verschillende reacties van zowel burgers als politici in een pakkende video waar we op Fascination of Plants Day mee naar buiten traden.

Video afspelen

Jubileum

Makers van Waarde, al 75 jaar

Hazenberg

Koninklijk event

Nationale Koningsdag Tilburg

Gemeente Tilburg

Online talkshow

Onderwijs van Morgen Live!

Malmberg

Congres

Op Sporen van Ondermijning

Taskforce RIEC

Talkshow

Aandacht voor Elkaar

Rijksoverheid

Community event

WinTU/er Village

Technische Universiteit Eindhoven

Opening

Kind is Koning

Willem-Alexander Kinderziekenhuis

Fondsenwervend event

Swim to Fight Cancer

Stichting Swim to Fight Cancer

Product lancering

HP Elite Dragonfly

HP

Citymarketing

De Bossche Zomernacht

Gemeente 's-Hertogenbosch