De gewone schoolkantine

Gezond eten, de normaalste zaak van de wereld voor Gen Z

Voor Voedingscentrum bedachten we een landelijke campagne rondom de nieuwe strategie om schoolkantines gezonder te maken. Onderdeel hiervan was o.a. een talkshow waarin we scholen meenamen in deze nieuwe strategie en inzoomden op de huidige tijdsgeest en generatie Z.

Opdrachtgever | Voedingscentrum

Type project | Campagne

Jaar | 2021

Al sinds 2003 zijn scholen aan de slag met een gezondere schoolkantine volgens de richtlijnen van het Voedingscentrum. Daarmee maken ze het de jeugd in Nederland makkelijker om gezonde keuzes te maken. Vanuit het Voedingscentrum de vraag om een campagne en kick-off te bedenken voor de nieuwe strategie voor scholen en een beloningsbord te ontwerpen voor participerende scholen. Zodat de beweging naar een gezondere toekomst beter zichtbaar wordt.

Vraag

Antwoord

Voor het Voedingscentrum bedachten we ‘De gewone schoolkantine’. ‘Gewone’ is hierin in de plaats gekomen van ‘gezonde’, de originele slogan. Een campagne die wakker schudt en opvalt en die aanstuurt op eigen verantwoordelijkheid en de intrinsieke motivatie van scholen. Want we ontdekten dat Generatie Z (Gen Z) gezond eten de normaalste zaak van de wereld vindt, waardoor de campagne een goede afspiegeling van de huidige tijdsgeest is; niet bezig zijn met gezond eten is geen optie meer​. Binnen deze campagne bedachten we een talkshow waarbij we dieper ingingen op jongeren, scholen en voeding en ontwierpen we een modulair beloningsbord in de vorm van een IXXI die deelnemende scholen krijgen en waar ze elk jaar voor nieuwe tegeltjes kunnen sparen.

Festival

Festival Groei

Driessen Groep

Campagne

Kleine Zaden, Grote Daden

Plantum

Talkshow

Brabant Solar Day Online

Provincie Noord-Brabant

Kennis-event

EXPO Miscanthus

Vandinter Semo

Campagne

EKP maakt ontmoetingen…

EKP

Beurs

Zorg & ICT beurs

PinkRoccade Healthcare

Fondsenwervend event

Liliane City Jungle

Liliane Fonds

sportevenement

Vestingloop

Stichting Vestingloop

Festival

The Big Party

Fransen Gerrits

Jubileum

Makers van Waarde, al 75 jaar

Hazenberg