EKP maakt ontmoetingen…

De nieuwe energieke stadswijk van Den Bosch

EKP is de nieuwe energieke stadswijk in de Spoorzone van ’s-Hertogenbosch. Een plek om te wonen, werken, studeren en recreëren. Voor SDK Vastgoed verzorgen wij de placemaking. Door middel van diverse activiteiten, zowel online als offline, wordt de identiteit van EKP al in een vroeg stadium geladen.

Opdrachtgever | EKP

Type project | Campagne

Jaar | 2021 - 2022

Voordat een gebied ontwikkeld wordt, wordt er nagedacht over de identiteit van een wijk en de functie ervan. Middels een proces van Placemaking wordt een functionele ruimte aantrekkelijk gemaakt door bijvoorbeeld het organiseren van activiteiten die passen bij de positionering/identiteit. Aan ons de vraag om deze strategie te vertalen naar een campagne inclusief activiteitenkalender en hier ook door middel van online content ruchtbaarheid aan te geven.

Vraag

Antwoord

Onder de campagne; ‘EKP maakt ontmoetingen…’ bedachten we verschillende activiteiten die het gehele jaar ontmoetingen creëerden, waarbij belangrijke kenmerken van de wijk aan bod kwamen. We bedachten bij ‘EKP maakt ontmoetingen Groener’ een ‘EKPluktuin’, een antieke bakfiets volledig beplant waarmee we in de binnenstad zaadjes uitdeelden om te benadrukken dat biodiversiteit en groen een grote rol speelt. Deze zaadjes stonden voor kruisbestuiving, een belangrijk kenmerk van de toekomstige wijk. Onder de noemer ‘EKP maakt ontmoetingen Creatief’ bedachten we workshops waarbij we een Bossche ondernemer verbonden aan een werkplaatsmeester van de kunstacademie St. Joost. Ook haakten we met deze campagne aan op bestaande evenementen zoals de Vestingloop en de Bossche Zomer en bedachten we een leuke kerstactie waarbij we mensen een warm thuis wenste, bijvoorbeeld op EKP.

Video afspelen

Fondsenwervend event

Liliane City Jungle

Liliane Fonds

Community event

WinTU/er Village

Technische Universiteit Eindhoven

Beurs

Zorg & ICT beurs

PinkRoccade Healthcare

Talkshow

Aandacht voor Elkaar

Rijksoverheid

Opening

Kind is Koning

Willem-Alexander Kinderziekenhuis

Campagne

Kleine Zaden, Grote Daden

Plantum

Product lancering

Onthulling van het Combat Support Ship

Marin

Kennis-event

InspiratieFestival

Rabobank Tilburg

Festival

Festival Groei

Driessen Groep

Jubileum

Kuijpers100

Kuijpers