Kind is Koning

It's a Kind of Magic

Voor het WAKZ bedachten we een magisch concept voor de opening van het hernieuwde kinderziekenhuis. Daarnaast hebben we de socialmedia kanalen nieuw leven ingeblazen, rolden we een passende communicatiecampagne uit en creëerden we een website speciaal voor kinderen die patiënt zijn bij het WAKZ.

Opdrachtgever | Willem-Alexander Kinderziekenhuis

Type project | Opening

Jaar | 2021

Het WAKZ, onderdeel van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), is gedurende een aantal jaren volledig verbouwd en heropende op 18 juni 2021 haar deuren. Aan Artishock de vraag om van deze opening een memorabel moment te maken, om de naamsbekendheid te verhogen en het WAKZ zowel online als offline sterker te positioneren als ziekenhuis waar het kind centraal staat.

Vraag

Antwoord

Artishock bedacht het concept Kind is Koning. Het WAKZ heeft namelijk als motto samen zorgen voor zieke kinderen en zet kinderen op de eerste plaats. In aanloop naar de heropening hebben we een communicatiecampagne uitgerold via social media en een nieuwe website www.wakz-kids.nl gelanceerd.

Tijdens de heropening vond tevens een bijzonder Kindercongres plaats, een dynamisch online programma voor en door kinderen met als thema ‘It’s a Kind of Magic’. Met speciale gasten, allerlei doctoren en natúúrlijk: heel veel kinderen! Als kers op de taart kondigde Victor Mids aan ambassadeur te worden van het WAK en introduceerde het initiatief om een onderzoek te starten naar de rol van magie en illusie bij het herstelproces van zieke kinderen.

Video afspelen
Artishock stond aan de lat voor de programma- en conceptontwikkeling, ontwerp van het decor, regie en uitvoering van het online programma. Je kunt het programma nog steeds bekijken op www.wakz-kids.nl/kindercongres.

meer
weten?

Beurs

Zorg & ICT beurs

PinkRoccade Healthcare

Campagne

De Bossche Bespaar Karavaan

Gemeente 's-Hertogenbosch

Fondsenwervend event

Swim to Fight Cancer

Stichting Swim to Fight Cancer

Jubileum

Makers van Waarde, al 75 jaar

Hazenberg

Product lancering

Onthulling van het Combat Support Ship

Marin

Citymarketing

De Bossche Zomernacht

Gemeente 's-Hertogenbosch

Talkshow

Take a Seed

Plantum

Kennis-event

EXPO Miscanthus

Vandinter Semo

Live event

Graduation Show MomenTUm

TU Eindhoven

Community event

WinTU/er Village

Technische Universiteit Eindhoven