Take a Seed

Fascination of Plants Day

Voor Plantum, de branchevereniging voor bedrijven uit de sector veredeling, vermeerdering en opkweek van zaden en jonge planten bedachten we voor Fascination of Plants Day een concept om zowel online als offline aandacht te genereren voor de sector. Dit deden we met o.a. een talkshow en een opvallende groene PR-stunt.

Opdrachtgever | Plantum

Type project | Talkshow

Jaar | 2021

Nederland is wereldwijd marktleider op het gebied van jonge planten en zaadveredeling. Plantum is een brancheorganisatie voor (zo’n 400) bedrijven die in die sector actief zijn. Op 18 april 2021 vond de wereldwijde Fascination of Plants Day plaats. Deze dag is een initiatief van de European Plant Science Organisation (EPSO). In meer dan 40 landen wordt rondom deze dag aandacht gevraagd voor het belang van zaden/planten voor de maatschappij. Aan Artishock de vraag om een idee te bedenken om zowel online als offline extra aandacht te genereren voor de branche en Plantum.

Vraag

Antwoord

Dat deden we onder meer met een online talkshow – de online talkshow voor een groenere wereld – met Jeroen Pauw als talkshow host. Tijdens deze talkshow spraken presentatoren Jeroen Pauw en Sabine Scharwachter, tevens voorzitter GroenLinks-jongeren, met hun gasten over plantgezondheid, veredelingstechnieken, duurzaamheid en innovatie. Aanvullend op deze talkshow verscheen diezelfde week een drie meter hoge groene zetel op het Plein in Den Haag, volledig bezaaid en beplant met plantaardige producten, een diversiteit aan bloemen, planten, groentes en fruit. Een instagrammable object, geïnspireerd op Jeff Koons’ Puppy bij Guggenheim in Bilbao, waar we politici maar ook passanten voor uitnodigden om hierop plaats te nemen. Dit onder de titel: Take a Seed! Vele bekende en onbekende Nederlanders namen plaats op deze zetel en namen selfies.

Video afspelen

Kennis-event

InspiratieFestival

Rabobank Tilburg

Festival

The Big Party

Fransen Gerrits

Online talkshow

De Staat van Leiderschap

De Baak & VNO-NCW

Opening

Kind is Koning

Willem-Alexander Kinderziekenhuis

Talkshow

Brabant Solar Day Online

Provincie Noord-Brabant

Community event

WinTU/er Village

Technische Universiteit Eindhoven

Talkshow

Aandacht voor Elkaar

Rijksoverheid

sportevenement

Gold on Ice – Huldiging Ireen Wüst

Provincie Noord-Brabant

Product lancering

HP Elite Dragonfly

HP

Campagne

EKP maakt ontmoetingen…

EKP