Planten Peepshow & Peptalk

Fascination of Plants Day

Naar aanleiding van de jaarlijkse Fascination of Plants Day bedachten we een opwindend concept om aandacht en awareness te genereren voor het belang van planten en de plantenwetenschap voor de samenleving.

Opdrachtgever | Plantum

Type project | Campagne

Jaar | 2023

Nederland is wereldwijd marktleider op gebied van jonge planten en zaadveredeling. Plantum is een brancheorganisatie voor bedrijven die in die sector actief zijn. Jaarlijks vindt de wereldwijde Fascination of Plants Day plaats. Deze dag is een initiatief van de European Plant Science Organisation (EPSO). In meer dan 40 landen wordt rondom deze dag aandacht gevraagd voor het belang van planten en de plantenwetenschap voor de samenleving. Aan Artishock de vraag een idee te bedenken om zowel online als offline extra aandacht te genereren voor de branche en Plantum.

Vraag

Antwoord

Wij openden een groene kas, de ‘Planten Peepshow’, waarin bezoekers zich konden verwonderen over de opwindende wereld van planten. Aansluitend gingen we het gesprek aan tijdens de ‘Planten Peptalk’. Een inspirerende sessie met als thema ‘voor als de spanning stijgt’. Prominente vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, de politiek, de wetenschap en ngo’s hielden een pitch over hun visie op hoe we met planten (moeten of mogen) omgaan en wat dit voor de toekomst van de voedselvoorziening – zowel in Nederland als in de rest van de wereld – betekent. Daarna sloten we de middag af met een gezellige borrel.

Campagne

EKP maakt ontmoetingen…

EKP

Fondsenwervend event

Liliane City Jungle

Liliane Fonds

Congres

Op Sporen van Ondermijning

Taskforce RIEC

Live event

Graduation Show MomenTUm

TU Eindhoven

Talkshow

Brabant Solar Day Online

Provincie Noord-Brabant

Festival

The Big Party

Fransen Gerrits

Online talkshow

De Staat van Leiderschap

De Baak & VNO-NCW

Campagne

Kleine Zaden, Grote Daden

Plantum

Product lancering

Onthulling van het Combat Support Ship

Marin

Opening

Kind is Koning

Willem-Alexander Kinderziekenhuis