Swim to Fight Cancer

Editie Den Bosch

Voor de organisatie Fight cancer bedachten we een sportief concept om lokaal aandacht te vragen en geld op te halen voor onderzoek dat bijdraagt aan de strijd tegen kanker. Dit concept is tevens schaalbaar gemaakt waardoor ook andere steden kunnen ‘inpluggen’ en de impact vergroot wordt.

Opdrachtgever | Stichting Swim to Fight Cancer

Type project | Fondsenwervend event

Jaar | 2014-heden

Eén op de drie mensen krijgt kanker in zijn of haar leven. Stichting Fight cancer vroeg ons hoe we ervoor kunnen zorgen dat we burgers, bedrijven en gemeenten actief betrekken in de strijd tegen kanker. Daarbij daagden we onszelf uit om om een schaalbaar concept te bedenken en landelijk een terugkerend moment te realiseren waarbij aandacht gevraagd wordt, en geld opgehaald wordt voor onderzoek naar kanker.

Vraag

Antwoord

We bedachten; Swim to Fight Cancer. Een recreatieve zwemtocht in een stadsdecor waarmee geld wordt opgehaald om wetenschappelijk onderzoek naar kanker te steunen. Inmiddels vindt ‘de swim’, die zijn oorsprong heeft in ’s-Hertogenbosch, plaats in meer dan 11 plaatsen en hebben we met dit concept inmiddels miljoenen bij elkaar gebracht voor het goede doel. Samen maken we een vuist tegen kanker. Fight on!

Fondsenwervend event

Villa Pardoes Winterrun

Villa Pardoes

Festival

The Big Party

Fransen Gerrits

Jubileum

Kuijpers100

Kuijpers

Campagne

Planten Peepshow & Peptalk

Plantum

Product lancering

HP Elite Dragonfly

HP

Festival

Festival Groei

Driessen Groep

Online talkshow

De Staat van Leiderschap

De Baak & VNO-NCW

Citymarketing

De Bossche Zomernacht

Gemeente 's-Hertogenbosch

Campagne

EKP maakt ontmoetingen…

EKP

sportevenement

Vestingloop

Stichting Vestingloop