Een jubeljaar

Ruimte om te delen, al 200 jaar

Ter ere van het 200-jarig bestaan van Maatschappij van Welstand ontwikkelden we een complete jubileumkalender. Naast conceptontwikkeling, programmering, vormgeving, communicatie en styling, dachten we ook mee over hoe we de nieuwe positionering inhoudelijk op passende wijze konden laden.

Opdrachtgever | Maatschappij van Welstand

Type project | Jubileum

Jaar | 2022

In 2022 bestond Maatschappij van Welstand maar liefst 200 jaar. Wat begon met de materiele en geestelijke ondersteuning van protestante boerengezinnen in Brabant, is uitgegroeid tot een organisatie die in het hele land allerlei diaconale, maatschappelijke en natuur- en landbouwprojecten steunt en opzet. Deze mijlpaal en een herijkte positionering gaven aanleiding voor een feestelijk maar vooral een betekenisvol jaar. Aan ons de vraag om hier invulling aan te geven.

Vraag

Antwoord

Het nieuwe merkstatement ‘Ruimte om te delen’ lieten we telkens op een andere manier terugkomen, passend bij de doelstelling van het evenement. Bij ieder evenement werd het thema geïntroduceerd en werd de nieuwe strategische koers op passende wijze over het voetlicht gebracht. Met het groot pachtersfeest in de Cultuur Haven Veghel wilden we pachters inspireren om sociale en duurzame initiatieven te ondernemen, middels het Pachtersfonds.
Het groot jubelfeest was een formele viering in de grote kerk in Breda, de plek waar het 200 jaar geleden allemaal begon. Door middel van een expositie, een film en een ‘bookazine’ dat zij zelf uitgaven, stonden we stil bij de gebeurtenissen uit de geschiedenis van Maatschappij van Welstand.
Tijdens de ‘jubileden’ viering kwamen leden en oud-leden van Maatschappij van Welstand bij elkaar op de voor hun bekende plek RCN Zeewolde. Alles stond in het teken van de strategische koers en de toekomst van Maatschappij van Welstand. De inzichten werden vervolgens vastgelegd door een striptekenaar.
Tot slot werden relaties, partners en leden uitgenodigd in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Hier namen we ze mee in de nieuwe kijk op het zijn van een charitatief vermogensfonds. Dit werd direct in praktijk gebracht met de lancering van de jubileumsubsidies voor uitdagende projecten met een vitaliserend, innovatief en duurzaam karakter. Tevens ontvingen een aantal projecten een aanmoedigingssubsidie.
Video afspelen

Online talkshow

De Staat van Leiderschap

De Baak & VNO-NCW

Campagne

De Bossche Bespaar Karavaan

Gemeente 's-Hertogenbosch

Live event

Graduation Show MomenTUm

TU Eindhoven

Campagne

Kleine Zaden, Grote Daden

Plantum

Beurs

Zorg & ICT beurs

PinkRoccade Healthcare

Jubileum

Kuijpers100

Kuijpers

Jubileum

Makers van Waarde, al 75 jaar

Hazenberg

Talkshow

Take a Seed

Plantum

Online talkshow

Online Nieuwjaarsbijeenkomst

Provincie Noord-Brabant

sportevenement

Gold on Ice – Huldiging Ireen Wüst

Provincie Noord-Brabant