Gold on Ice – Huldiging Ireen Wüst

Huldiging van de grootste Nederlandse olympiër allertijden

Binnen 5 dagen een huldiging van de grootste Nederlandse olympiër allertijden realiseren, van concept tot show. Artishock ging deze uitdaging met jeukende handen aan. Dit resulteerde in Gold on Ice, een programma met een gouden randje.

Opdrachtgever | Provincie Noord-Brabant

Type project | sportevenement

Jaar | 2018

Ireen Wüst werd tijdens de Olympische spelen in Zuid-Korea in 2018 de grootste Nederlandse olympiër aller tijden. Provincie Noord-Brabant en gemeente Goirle (haar geboortedorp) vroegen Artishock de huldiging te bedenken en deze te produceren. Dit allemaal binnen een korte sprint van 5 dagen, challenge accepted!

Vraag

Antwoord

Op dag 1 bedachten we het concept Gold on Ice, de outlines van het programma en de schets van de setting. Op dag 2 werkten we de setting uit naar technische tekeningen en werkten we de programmaonderdelen uit. Op dag 3 gingen de designs naar de drukker, de technische tekeningen naar de podiumbouwer en waren de eerste drafts van het programma af. Op dag 4 reden de eerste wagens met staal het plein op om op te bouwen, werd al het doek- en printwerk geleverd en legden we de laatste hand aan programmaonderdelen. Op dag 5 werden de puntjes op de i gezet, maakten we de finale programmering af èn ontvingen we Ireen op een vol dorpsplein in Goirle.
Het antwoord: Gold on Ice verwijst natuurlijk naar de vele medailles die Wüst won als schaatster. Het lied Cold on Ice werd in aangepaste vorm als jingle gebruikt voor het programma.
In het programma lieten we op verschillende manieren zien hoe Ireen tot deze prestatie kwam; een spectaculaire opkomst met schaatsende kinderen, een warme huiskamersetting omringd door haar familie, diverse mensen kwamen live of via beeld aan het woord en uiteraard speciale aandacht voor alle medailles die Ireen heeft behaald in haar gouden carrière.
Video afspelen
“De meest bijzondere huldiging die ik mee heb gemaakt’ -Ireen Wüst “

Fondsenwervend event

Swim to Fight Cancer

Stichting Swim to Fight Cancer

Festival

Festival Groei

Driessen Groep

Fondsenwervend event

Liliane City Jungle

Liliane Fonds

Talkshow

Aandacht voor Elkaar

Rijksoverheid

Citymarketing

Visioenen van een Genie

Stichting Jheronimus Bosch 500

Kennis-event

EXPO Miscanthus

Vandinter Semo

Online talkshow

Onderwijs van Morgen Live!

Malmberg

Opening

Kind is Koning

Willem-Alexander Kinderziekenhuis

Beurs

Zorg & ICT beurs

PinkRoccade Healthcare

Campagne

De Bossche Bespaar Karavaan

Gemeente 's-Hertogenbosch